Strategiböcker om Texas Hold'em

Det finns spel där det är extra viktig att vara skicklig för att det ska gå bra. Sedan finns det ytterligare en nivå: Texas Hold’em. Denna pokervariant är känd som den mest populära och det är här de flesta av de riktigt stora fiskarna huserar i hopp om att kamma hem storvinsten.

Texas Hold’em har också lyckats knipa åt sig en viktig plats i populärkulturen. Det går ständigt att se referenser i tv-serier och filmer. Det är inte särskilt konstigt med tanke på hur populärt Texas Hold’em är i de flesta västerländska länder. Det gäller både online, på casinon och när man spelar med kompisar. Alla har sin egen stil. För att verkligen få ett övertag gäller det dock att ha utarbetat sin strategi på ett konkret sätt.

Nedan kan du läsa om vilka böcker du kan använda dig av för att skaffa dig ett strategiskt övertag. Det finns något för dig som nybörjare som aldrig riktigt haft någon strategi, men även den mer erfarne spelaren har något att lära sig. Det är inte direkt några blåbär som skrivit dessa strategiböcker.

Pokerteori

Det här är något av en modern klassiker. Det är David Sklansky som skrivit den här grundliga guiden till hur pokern verkligen fungerar. Efter att ha läst den står det helt klart att det verkligen är en fördel att sätta sig in i teorin bakom pokern. Det är en bok som har några år på nacken. Den engelska versionen släpptes nämligen så tidigt som 1989. Den håller dock fortfarande sin relevans. Särskilt för icke digitalt pokerspelande.

Winning Low-Limit Hold’em

Lee Jones skrev den här boken för att hjälpa spelare att förstå vad Low Limit Hold’em verkligen är. Han skrev den med fokus på hur du ska tänka när du utarbetar din pokerstrategi. Denna bok fungerar som en heltäckande guide i hur du tar dig igenom ett pokerspel. Han förklarar var du eventuellt skulle kunna göra dina misstag och hur du istället bör agera i den situationen.

Läs om strategier online

Det finns även ett annat alternativ till att läsa traditionella böcker. Du kan ge dig ut på internet för att hitta den informationen du behöver. Det finns massvis av sidor online som är sprängfyllda med strategier. Med tanke på hur populärt Texas Hold’em är finns det självklart information att hämta online.

Fördelen med detta är såklart att informationen är väldigt lättillgänglig. En annan fördel är att informationen ofta är gratis. Du kan dessutom få rörlig bild tillsammans med instruktionerna för hur strategierna fungerar. Det här är självklart något som kan vara svårt att få ut av en bok. Det finns fördelar även med en vanlig bok. Till exempel är koncentrationen hos läsaren ofta större när han eller hon läser en pappersbok.

Det kan dock vara bra att veta att det finns alternativ till pappersböckerna som finns på marknaden. Vad som fungerar bäst kan bara du själv veta.