Pokerspelare som skrivit böcker

Här kan du få lite tips om böcker som är skrivna av pokerspelare. Du kan använda dessa böcker för att bli en bättre pokerspelare och öka dina vinster. Du kan också vilja läsa böckerna bara för att de är intressanta.

Stuey "The Kid" Ungar

Om du har koll på din pokerhistoria känner du säkerligen till Stuey "The Kid" Ungar. Enligt de flesta är han utan tvekan den största pokerstjärnan som någonsin har levt. En del kallar honom för pokervärldens Diego Maradona. Boken "All In!" handlar om The Kids liv, och man kan säga att det minst sagt är en intressant livshistoria. Samtidigt som han var briljant kring pokerbordet hade han ett stökigt liv vid sidan av. The Kid är en bok som inte skrivits av Stuey Ungar utan om honom. Det är en fantastisk bok som man inte ens behöver vara pokerintresserad för att läsa. 

Poker-teori

Den här boken är en av världens mest sålda pokerböcker. Den går grundligt igenom alla pokerns delar och utelämnar inget viktigt. Det är en suverän pokerbok för dig som vill förbättra ditt spel. Den går igenom grunderna och är skriven på ett sådant sätt att man inte måste vara en pokerexpert för att förstå. Det är ingen mindre än David Sklansky som är författare till boken. Han har varit med länge och kom ut med den första upplagan av Poker-teori redan 1989. De versioner som säljs nu är uppdaterade så att boken ska vara helt relevant för den nya sortens poker som börjat bli stor.

David Sklansky har även skrivit fler böcker. Utöver Poker-teori har han också författat Tournament Poker for Advanced Players. Det är en bok som går in djupare på turneringsaspekten av pokern, något som ju är väldigt viktigt då många spelar främst turneringar. Sklansky har tillsammans med Mason Malmuth också skrivit en bok som heter Hold'em Poker for Advanced Players. Alla Sklanskys böcker är riktigt bra.

No Limit Hold'em

Ifall du är ute efter en bok som fokuserar på strategier behöver du inte leta längre än efter No Limit Hold'em som skrivits av Dan Harrington. I boken kommer han med sina experttips vad gäller strategi. Du får en enkel överblick över varför strategier är viktiga och hur du på bästa sätt ska lägga upp dem så att du optimerar dina vinstchanser kring pokerbordet. Det är en riktigt högklassig bok som garanterat hjälpt många spelare, nybörjare som proffs, att förbättra sitt spel ytterligare. Ett måste i bokhyllan hos dig som är pokerintresserad.

Böcker - ett bra sätt att få inspiration

Det är inte direkt någon slump att det är så populärt att köpa böcker. Att läsa böcker som är skrivna av riktiga experter är ett suveränt sätt för att få inspiration. Det är ju så att det inte är vem som helst som blir bra i poker. Poker likt en del andra hasardspel är ju inte ett spel där det är turen som är det viktiga. Just när det gäller att bli bra i längden krävs det skicklighet. Poker är ett spel där man behöver ha flera olika typer av skicklighet.

Det gäller att ha koll på vilka strategier som funkar. Då är det viktigt att ha koll på teorin.

Vad är smartast att göra i vilket läge? Det finns massvis att lära sig när det gäller pokerteori. Fast det finns också ytterligare en skicklighet som är bra att ha koll på. Sanningen är det faktiskt är en av de viktigaste sakerna för att bli bra i poker. Det handlar så klart om det psykologiska spelet.

Pokerspelare som skrivit böcker tar så klart oftast upp även den aspekten av pokern. De har varit med och spelat på hög nivå och vet verkligen hur viktigt de är. De kan ge en intressant inblick i hur det fungerar.

Du kan läsa böcker för att få lite go inspiration, något som förhoppningsvis kommer att göra dig till en mycket bättre pokerspelare. Det är alltid viktigt med inspiration.