De bästa romanerna om poker

Oavsett om du själv spelar poker, eller bara tycker om att ta del av den otroliga spänningen, finns det en roman om poker för dig. Även du som inte har några större kunskaper om poker kommer att finna dessa böcker upplyftande och nervkittlande. Det finns en uppsjö av romaner om poker att ta del av och det kan vara klurigt att veta vilka romaner som är värda att läsa och inte. Här nedan listas några romaner som är fyllda av spänning och pokerspel.

The Dark Side of the Felt

Av Tyler Nals

Det här är en roman som skildrar den mörka sidan av pokerspel. Boken handlar om så kallat underground poker. Underground poker spelas inte på de stora fina casinona utan här får vi uppleva känslan av rökig källare där kriminalitet, droger och vapen härjar fritt vid pokerbordet. 

The Dark Side of the Felt handlar om en pokerspelare på Long Island och i Charlotte som spelade underground poker och hur han klarade sig med livet i behåll. Boken skrivs på ett sådant sätt att det känns som om huvudpersonen talar till dig och vill berätta om atmosfären i underground poker.

Huvudpersonen berättar för läsaren hur det fungerar, det är som om han säger "du måste få veta". Det är spänningsfylld roman full av actionspäckad poker som ger dig inblick i pokerns mörka värld. Vi får följa vår huvudperson genom ett flertal intriger och hans kamp för att ta sig ur det med livet i behåll.

Death Arise

Av Christopher Parks

Vill du ha en liten bit av varje kaka? Death Arise innehåller allt du behöver för att få en läsupplevelse om poker utöver det vanliga. Här skildras kärlek, avundsjuka, relationer, svåra val, skräck och kaos i en rafflande historia.

Romanen handlar om tio pokerspelare som vinner en resa till en herrgård och ett deltagande i en pokerturenering. Spänningen i romanen låter sig inte vänta på och redan efter första rundan sätter handlingen igång. Vinnaren av den första rundan får en pistol av dealern, som själv har en andra pistol. Vinnaren av första rundan får tre sekunder på sig att skjuta någon av de andra nio spelarna annars kommer han själv att bli avrättad.

Vi får följa pokerspelarna och hur de hanterar situationen genom att skapa allianser och försök till att fly från herrgården. Vid sidan om det här finns en annan man som mördar sin fru i ren frustration och avundsjuka då han upptäcker att frun varit otrogen i hela 25 år. I sin ilska försöker han sedan leta reda på mannen hans fru varit med, bara för att upptäcka att mannen avlidit. Men med hjälp av sin far får han reda på att mannen trots allt lever och deltar just nu i en pokerturnering.

Rich in Small Things

Av Helen J. Beal

I denna roman får vi möta Melissa som nyligen blivit arbetslös och står i stor skuld till den Ukrainska maffian efter ett dåligt spel i underground poker. Vi får följa Melissas och de val hon gör när hon väljer att lämna London och ta sig till Hammersmith, där hon möter en god gammal vän, Julia. Tack vare Julia får Melissa möjligenheten att delta i en pokerturnering med en miljon pund i potten. Boken tar oss med på Melissas resa när hon försöker undvika maffian samtidigt som hon kämpar mot klockan för att vinna pokertureneringen och kunna betala av skulden till maffian. 

Det är en spänningsfylld roman som visar både den ljusa och mörka sidan av poker. Å ena sidan skildrar boken underground poker i London och å andra sidan skildrar romanen stora pokerturneringar med miljoner i potten.

Trots det allvarliga i hennes situation befinner sig Melissa i en situation där hon har roligare än någonsin förut. Samtidigt som hon slåss för att vinna pokertureneringen vinner hon livslånga vänskaper och kärlek. Vid sidan om det ställs hon inför pressen från maffian, spionage och sabotage samt en utmaning som kommer att avgöra hur hela hennes framtid kan komma att se ut.