Daniel Negreanu

Daniel som är född i Kanada 1974 har vi kunnat följa en lång tid inom poker. Han har spelat ihop en riktigt imponerande summa pengar genom åren. Med sina över 250 miljoner svenska kronor i samlade vinstpengar så är han den enskilt största livepokerspelaren genom tiderna. I World Series Of Poker Tour 2004 så blev han utnämnd till årets spelare och han fick även äran att bära samma titel igen 2013 vilket gör honom till den enda som fått den äran två gånger. Han blev även utsedd till årets spelare i World Poker Tour 2004-2005 och 2014 hamnade han i Poker Hall of Fame. Inom poker finns ett oberoende globalt pokerindex som erkänner honom som den bäste spelaren det senaste årtiondet. En riktigt fin meritlista med andra ord.

Delar av Daniels meritlista

Det finns mycket att skriva om från Daniels meritlista tack vare den långa karriär han åtnjutit. Vi kortar därför ned den till de viktigaste bitarna. Hela sex stycken bracelets i World Series Of Poker är imponerande givetvis även om han inte toppar listan över flest vunna sådana. Han har förutom detta också nått finalbordet vid inte mindre än 31 tillfällen men mer imponerande är att han kammat hem hela 82 stycken vinster under serien. I World Poker Tour så har han vunnit titeln två gånger under samma år 2004, han tog dessa titlar i $10 000 Borgata Poker Open och $15 000 Five Diamond World Poker Classic. Dessutom har han nått hela sju finalbord och 19 gånger tagit hem vinster från touren. I European Poker Tour har han ingen titel ännu men han har redan nått finalbordet fem gånger och tagit hem prisvinster hela fyra gånger. Kom ihåg att denna tour endast haft 12 säsonger ännu så detta är imponerande minst sagt.

Den privata personen Daniel Negreanu

Daniel är som sagt född i Kanada men hans föräldrar kommer från Rumänien. De flyttade till Kanada 1974. Daniel började sin karriär som mycket ung och tillbringade mycket tid runt om i olika spelmiljöer redan vid 15 års ålder. Redan då drömde han om att bli pokerproffs. Han var inte särskild intresserad av skolan och beskrevs som besvärlig av rektorer och lärare. Han hoppade senare av highschool och lyckades faktiskt professionell pokerspelare till hans lycka. I början gick det mindre bra men han fann sig snabbt.

Han har flera intressen som han ägnar sig åt och det är allt från politik till att vara vegan men det om är ett intresse han brinner för är ishockey. Vid ett tillfälle där han erbjöds vara med i pokerturneringen Poker After Dark och att få sitta ned vid det så kallade Dreamtable så tackade han nej för det den turneringen krockade med hans stora intresse för ishockey då det var mitt i NHL-säsongen. Detta säger en hel del om det intresset för bara en äkta ishockeyfantast skulle fatta ett sådant beslut.