Bingo jackpott

Bingo är ett oerhört populärt spel i Sverige. Det vanligaste vid större bingospel är att det finns lite mindre vinster men också att det finns en riktigt stor jackpott. De flesta spelare drömmer så klart om att ta hem just jackpotten eftersom att vinsten är så oerhört stor. Vid de riktigt stora bingospelen kan det handla om flera miljoner kronor. I den här texten kan du läsa lite mer om vad en bingojackpott egentligen är och hur du hittar de bästa sidorna för att spela din bingo på.

Så fungerar en progressiv jackpott

Vad menas egentligen med en progressiv jackpott? Att jackpotten är progressiv innebär att den ständigt är växande fram tills det att någon lycklig person lyckas vinna den. Det betyder också att den kan bli oerhört stor. Desto fler som spelar innan någon lyckas vinna den, ju större kommer vinsten att bli när någon väl lyckas med bedriften att vinna den.

Varianter av bingo

Det finns olika varianter av bingo. En stor skillnad mellan dessa är hur många bollar som används. Två vanliga sätt att dela upp bingon på är med 75-ball och 90-ball. Hur jackpotten ser ut beror på vilken av dessa två du väljer att spela.

Så avgörs din jackpott-vinst

När det gäller bingo så kommer din jackpott att bli olika stor beroende på hur snabbt du lyckas få med alla dina nummer. För att ta 75-ball som ett exempel: Ifall du redan vid det 42: a bollutropet lyckats få dina nummer uppropade kommer du att vinna hela 75 % av den progressiva jackpotten. Det är verkligen en hög vinst, inte minst om den progressiva jackpotten vid det läget ligger högt. Om du istället skulle få dina nummer uppropade vid 45:e bollen krymper din vinst till endast 12,5 % av jackpotten. Några enstaka upprop kan alltså innebära en enorm skillnad. Siffrorna som nämns kommer från Unibet men det finns massvis av intressanta bingosajter att spela på.

Spela bingo med bonus

Du kan så klart ta del av erbjudanden för att försöka utöka dina chanser att få vinster. Det är väldigt vanligt att bingosajter (precis som spelsajter i största allmänhet) har lite bonusar att dela med sig av till sina spelare. Det gäller främst för dig som ännu inte är medlem på en specifik sida. Det är när du blir medlem och gör din första insättning på spelkontot som du brukar få den största bonusen. Det är superenkelt att kolla upp hur bonusarna ser ut. Det brukar vara det som casinona och bingosajterna försöker visa upp allra mest, självklart då för att locka spelare till sajten.

Det vanligaste är att du får en viss procentsats i bonus av den insättning du gör. Om insättningsbonusen är 100 % och du sätter in 1 000 kronor så kommer du att få 1 000 kronor i bonus och därmed kunna spela för 2 000 kronor. Sedan regleras allt av vilka villkor det är som gäller för bonusen. Det kan till exempel ha att göra med hur många gånger du behöver omsätta de eventuella vinster du gör med din bonus eller att du behöver ha omsatt pengar inom en viss tid.